dimarts, 1 d’abril del 2014

BIblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners

"El divendres 21 de març va tenir lloc a la Biblioteca JoanVinyoli un acte especial de celebració del Dia Mundial de la Poesia en què es van agermanar dos objectius primordials per aquesta institució: d’una banda la presència de la poesia en un dia tan assenyalat i enguany centrat en l’Any Vinyoli. De l’altra, el foment de la lectura i el talent artístic en els nens i nenes de la població mitjançant la participació en el I Concurs de Punts de Llibre organitzat per la Biblioteca amb la cooperació de les escoles de primària  del municipi.

Pocs dies abans de la celebració de l’acte es reuní el Jurat per a valorar els treballs i decidir els tres premis guanyadors, un per a cada cicle. El Jurat va estar format per la regidora de Cultura, Carina Planiol, el mestre i biògraf de Joan Vinyoli, Pep Solà, l’artista local Josep Mª Fontanet i la directora de la Biblioteca, Francina Sanmartín.

Val a dir que els membres del jurat no ho van tenir fàcil ja que entre els punts de llibre n’hi havia de molt inspirats i bonics. Finalment els guanyadors foren Isona Masó Bosch del Ceip Castell de Farners (1r Premi Cicle Incial); Pau Cos Sicres del Col·legi  La Salle ( 1r Premi Cicle Mitjà) i Júlia Batlle Mitjavila pel Ceip Castell de Farners (1r Premi Cicle Superior). Tots els altres punts de llibres van quedar exposats a la Sala d’Actes de la Biblioteca perquè tothom qui ho volgués els pogués veure i valorar. Quant als premis, els tres punts de llibre guanyadors seran editats i utilitzats a la Biblioteca i a més es dóna un lot de llibres a cada guanyador i a la seva classe.

Des de la Biblioteca agraïm moltíssim la participació dels infants en aquesta activitat així com l’orientació i el treball fets pels seus mestres a classe i alhora encoratgem a tots els nens i nenes de Santa Coloma a continuar imaginat i dibuixant històries que es puguin veure reflectides en un punt de llibre o en qualsevol altra manifestació artística. Sens dubte els llibres els descobriran moltes possibilitats de fer-ho realitat! Esperem igualment que aquest primer Concurs pugui tenir continuïtat en els propers anys. Una cosa que ens omple de satisfacció és saber que amb aquests  tres punts de llibre guanyadors  els seus joves autors acompanyaran la lectura de molts usuaris de la seva ciutat aportant un plus de bellesa i creativitat a la lectura pròpiament dita. El campanar de l’església, un rossinyol i un conillet es faran ben presents en aquests punts de llibre; un final perfecte per a un Dia de la Poesia a casa nostra!


Biblioteca Joan Vinyoli "





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada