GRUP DE BIBLIOTEQUES CATALANES ASSOCIADES A LA UNESCO

El Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO va ser creat l’any 1995 per difondre els objectius de la UNESCO. Les 41 biblioteques que formen actualment el grup a Catalunya i Balears tenen molt en compte la funció social, educativa i integradora de les biblioteques.

Fan difusió de les publicacions de la UNESCO i organitzen tota mena d’activitats per fer-se ressò dels dies, anys i commemoracions internacionals de les Nacions Unides, o dels grans reptes del nostre segle.

Porten a terme diversos projectes d’innovació bibliotecària i iniciatives per afavorir la lectura i la narració de contes, així com l’adaptació dels serveis bibliotecaris per donar resposta a la creixent diversitat cultural dels nostres municipis. Dia de la Biblioteca

El Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO es vol sumar a la celebració del 24 d’octubre com a Dia de la Biblioteca. Amb motiu d’aquest dia de festa diverses biblioteques associades han realitzat un audiovisual on presenten les seves activitats i serveis o bé algun fet lector destacable. Us animem a veure aquests clips audiovisuals.

Celebració del mes de la pau

Les biblioteques catalanes associades a la UNESCO programen diverses activitats cada mes de febrer per fomentar la cultura de pau a través d'exposicions bibliogràfiques, conferències i hores del conte, entre d'altres. Els actes s'inicien cada 30 de gener, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, on s'aprofita per distribuir punts de llibre editats per aquesta ocasió amb la voluntat de sensibilitzar el públic i difondre els valors de l'educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada